Intervenció: Projecte Boomerang a Girona

PROJECTE BOOMERANG
20 de febrer, 27 de març i 17 d'abril
Aquest projecte pretén cobrir un espai d’oci en un context musical inexistent a Girona per les persones amb DI o altres discapacitats.
Lloc: La Mirona - Sala 2
C/Amnistia Internacional s/n 17190 Salt (Girona).
Organitza: La Mirona
Preu: 5 €

El Projecte Boomerang pretén oferir l’experiència de la música en viu a persones amb algun tipus de disminució psíquica. Per a aquesta fi, s’adequa a les característiques d’aquest col•lectiu el volum de la música, la intensitat de la il•luminació així com l’oferta de begudes del servei de bar. D’aquesta forma, La Casa de La Música La Mirona posa a disposició dels serveis socials i de benestar de la demarcació la seva sala i l’oferta musical com a eina per a la integració social d’aquest col•lectiu.
Al capdavant del Projecte hi ha Pere Carretero, integrant de l’associació Farândula Social, entitat gironina de projectes alternatius, amb Bego Navarro i Laia Grifoll, treballadores de la Fundació Astres, diplomades en educació social i amb un llarg bagatge en el camp de l’atenció a la discapacitat.
Paral•lel a aquesta iniciativa s’han ideat dues activitats més d’aquest àmbit: el Curs d’Iniciació a la Musicoteràpia per a Discapacitats Intel•lectuals, que arrancarà el proper més de maig coorganitzat amb Sòpuls Musicoteràpia Girona, i l’activitat Tribukada, percussió amb DI, que s’iniciarà durant el setembre.
La primera sessió d’aquesta iniciativa va tenir lloc el passat 20 de febrer amb Bloc Quilombo (Girona, percussió) i DJ Electrik (Girona, dj habitual de La Bombolla). Hi van assistir unes 180 persones provinents de centres del Gironès, La Selva, Arbúcies, Caldes, Blanes , Banyoles... Els usuaris van poder gaudir d’un bon espai on ballar, riure i relacionar-se en un ambient de normalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.