FORMACIÓ: Jornades de Teràpies Creatives. Barcelona

La realitat social i educativa és cada dia més rica, complexa i diversa, i ens calen eines que permetin conèixer-la per poder intervenir-hi.
Amb aquest objectiu, els propers 19 i 20 de novembre, l'IDEC-Universitat Pompeu Fabra organitza les Jornades de Teràpies Creatives, on la música i la multisensorialitat es presenten com a eines terapèutiques per als professionals de l'educació i de la sanitat.
Aquestes jornades volen oferir una varietat d'aplicacions de la musicoteràpia en el nostre entorn, amb presentacions d'experiències per part de professionals en actiu i l'aplicació de noves arts creatives dins entorns terapèutics

Direcció
Paul Verschure (Director)
Doctor en Psicologia. Professor de recerca (ICREA) i cap del grup de recerca en Sistemes Sintètics Perceptius, Emotius i Cognitius (SPECS) del Departament de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra.

Melissa Mercadal (Directora)
Psicòloga-Musicoterapeuta. Màster en Musicoteràpia per la Florida State University (EUA) i Doctora en Pedagogia Musical (University of Oregon, EUA). Professora de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Des de l'any 1988 combina les tasques de pràctica clínica, docència i recerca en el camp de la Musicoteràpia, especialment en el camp de la Geriatria i l'Alzheimer. Musicoterapeuta del Centre Clínic de Musicoteràpia i de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Baix Llobregat.

Professorat
Joan Fontbernat
Diplomat en Educació Musical (UdG). Postgraduat en Musicoteràpia (URL). Màster en Educació en la Diversitat, especialitat Pedagogia terapèutica. (UdG). Musicoterapeuta del CEE Ventijol (Blanes).Musicoterapeuta de Sòpuls i l'Ateneu CMEM (Banyoles).

Paola González Iannelli
Terapeuta Ocupacional Pediàtrica. Màster en educació i TIC e-learning. Certificada en SIPT (Sensoy Integration and Praxis Test) per la Universitat del Sur de California, EUA, i AMPS (Assessment of Motor an Process Skils) per AMPS Project International, Regne Unit. Formació avançada en Integració Sensorial, Neurodesenvolupament i Estimulació Basal. Coordinadora de l'Aula Sensorial del Centre Pilot Arcàngel San Gabriel des de 2006. Ponent de jornades, congressos i classes de postgrau a nivell nacional i internacional. Consultora i tutora de projectes d'investigació i desenvolupament.

Joel Olivé
Codirector del seu propi centre pel creixement personal i les teràpies alternatives, Espai Mandala, a Manresa. Musicoterapeuta i músic. Ha introduït la musicoteràpia al Centre d'Investigació i Tractament de les Addiccions, de l'Associació per al tractament d'infermetats degeneratives Espai Vital, i al Centre Mèdic Terapèutic (Manresa), implementant el so i la música amb el Ioga en un context mèdic. Paral·lelament, és promotor i col·laborador dels tallers amb el Dr. Peter Hess en psiquiatria, neurologia i musicoteràpia, amb més de 8 anys de treball i investigació conjunta (Alemanya-Espanya). Formació en instruments ètnics i arcaics (didjeridú, tabla, cant) i especialista en l'ús del gong en context de teràpia.

Mar Calvet, Bruna Santanach i Isidre Vallès
Integrants de l'equip de música del CRE-ONCE, Barcelona.

Programa:
Divendres 19 de novembre
18:00-19:45: Aprenentatges bàsics a partir d' experiències sensorials. Paola González Iannelli
20:15-22:00: Musicoteràpia i discapacitat intel·lectual, experiències en diferents contextos. Joan Fontbernat

Dissabte 20 de novembre
9:00-11:45: La inclusió de l'alumnat amb discapacitat visual a l'aula de música. Impartit per l'equip de música del CRE ONCE-Barcelona: Mar Calvet, Bruna Santanach, Isidre Vallès.
Presentaran el projecte de suport a l'alumnat amb discapacitat visual, dins de l'àmbit de l'Educació musical, dut a terme per l'Equip de música del Centre de Recursos Educatius ONCE-Barcelona.

12:15-15: L'ús dels instruments arcaics en context de teràpia. Joel Olivé

Lloc: Campus de la Comunicació-Poblenou (UPF). Roc Boronat, 138. 08018 Barcelona
Email de contacte: info@idec.upf.edu

Continguts acadèmics
- Aprenentatges bàsics a partir d' experiències sensorials.
- Musicoteràpia i discapacitat intel·lectual, experiències en diferents contextos.
- La inclusió de l'alumnat amb discapacitat visual a l'aula de música.
- L'ús dels instruments arcaics en context de teràpia.

Places limitades. Informa-te'n a info@idec.upf.edu

http://www.idec.upf.edu/jornades-de-terapies-creatives


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.