MUSICOTERÀPIA A...Projecte Garatge Band (Musicoterapia amb persones amb problemes amb l’excés en el consum d’alcohol i substàncies tòxiques). Girona

L’Associació Catalana d’Atencio i Intervenció Musicoterapèutica ( ACAIM ) des de fa tres anys dur a terme a la comunitat terapèutica Sant Miquel de Maifrè (Girona) el projecte Garatge Band destinat a treballar aspectes socials, cognitius, emocials i corporals amb col.lectius de persones drogodependents, fent ús de la música com a eina terapèutica. El projecte es concreta en la capacitació del integrants per esdevenir membres d’un conjunt instrumental.

El projecte GARATGE BAND, pretén a través de l’aplicació de la musicoteràpia, oferir eines amb la finalitat d’optimitzar els procesos de rehabilitació i reinserció de les persones afectades per un excès en el consum de substancies tòxiques.

La metodologia d’aquest projecte es basa en la realització de tallers de musicoteràpia amb un enfoc terapèutic. Cal assenyalar que les intervencions es realitzaràn en col.laboració amb la resta de professionals que intervenen amb els beneficiaris del projecte.

Els objectius finals d’aquesta intervenció són:

Millorar la qualitat de vida
Aportar eines que facilitin la reinserció social
Desenvolupar la creativitat per generar alternatives adreçades a la solució de problemes

ACAIM ( Associació Catalana d’Atenció I Intervenció Musicoterapèutica)
http://www.acaim.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.