CINEMA i MÚSICA.

Volem crear un espai, on compartir pel·lícules, que tenen la música com a element essencial i/o terapèutic. A aquesta primera, la música apareix a una escena molt concreta. Fes un comentari i fes arribar a tota la gent que llegeix el blog la teva peli!
Aquesta idea a sorgit a partir dels companys d'exalumnes de l'Idec de la UPF.



Despertars (Awakenings) és una pel · lícula nord-americana dirigida per Penny Marshall i estrenada el 1990.

Basada en l'autobiografia del neuròleg Oliver Sacks, Awakenings relata la història real del descobriment, el 1969, dels efectes benèfics temporals de la L-dopa i la seva aplicació a pacients catatònics que van sobreviure a l'epidèmia d'encefalitis letàrgica de 1917-1928. En la pel · lícula Oliver Sacks és encarnat per l'actor Robin Williams sota el nom de Malcolm Sayer.

Despertars està basada en fets reals documentats pel neuròleg Oliver Sacks. És la història del doctor Malcom Sayer (Robin Williams), un metge que durant tota la seva carrera s'ha dedicat a l'experimentació amb cucs. Aconsegueix un treball en un hospital a la ciutat de Nova York, on comença a tractar amb pacients en estat catatònic.

Un dia observa que una de les seves pacients agafa les ulleres instintivament abans que aquestes caiguin a terra. En aquest moment comença a investigar sobre la malaltia ia formular hipòtesis sobre les seves possibles causes, però principalment sobre el seu tractament.

En aquest punt se li presenta un nou problema: l'escepticisme dels seus col · legues i els familiars dels seus pacients pel que fa a la seva teoria que aquests pacients tenen possibilitats de tornar a viure i que la seva malaltia consistiria en un mal de Parkinson agreujat.

Entre les seves diverses investigacions, es familiaritza amb una nova droga, la L-dopa, que s'utilitza per al tractament del Parkinson, i decideix provar amb un dels seus pacients, Leonard Lowe (Robert De Niro).

Després de molts intents fallits, una nit Leonard desperta. A partir de llavors, el doctor rep l'acceptació de col · legues i familiars dels afectats, i també la seva ajuda econòmica, gràcies a la qual cosa pot començar a tractar a tots els seus pacients amb aquesta droga.

A un punt del film apareix la música com element terapèutic.

Els problemes tornen a aparèixer quan Leonard, el primer pacient tractat amb L-dopa, torna a desenvolupar els símptomes de la malaltia, i tant el doctor com els seus pacients i els seus familiars es veuen profundament afectats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.