INTERVENCIÓ: Centre Riudeperes (Calldetenes)

El Centre Riudeperes. Aquest és un servei i establiment de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, gestionat i administrat per l'Associació de Sant Tomàs - PARMO. http://www.santtomas.cat/reportaje.asp?id_rep=836
L’objectiu principal del projecte de musicoteràpia és millorar la qualitat de vida dels usuaris del Centre, les seves conductes socials i emocionals


Objectius generals del projecte de Musicoteràpia al Centre Riudeperes

- Millorar les conductes socials i emocionals dels usuaris del Centre. Les activitats estructurades de musicoteràpia, moviment, cançons i activitats rítmiques ofereixen un ambient estimulant en el qual es poden aprendre habilitats socials. A través d’una interacció amb el grup es poden estructurar experiències per promoure la cooperació, compartir, esperar torns de paraula.

- Millorar les habilitats motores dels usuaris de del CentreTreballarem activitats musicals que estimulin el moviment, facilitant així una interacció complerta amb el seu entorn.

- Millorar les habilitats de comunicació els usuaris del Centre. La música no té un llenguatge semàntic per això és molt útil en la musicoteràpia i permet crear canals de comunicació a través de la melodia, el ritme, el tempo, l’altura, els matisos.

- Millorar les habilitats d’aprenentatge dels usuaris del CentreSeqüenciar les instruccions i potenciar el contacte visual ja que si aquest es potencia augmenta la capacitat d’atenció i comunicació.


Objectius específics del projecte de Musicoteràpia al Centre Riudeperes:

Els objectius específics estan adaptats a les sessions de musicoteràpia tenint en compte les necessitats individuals de cada usuari i les característiques individuals de cadascú.


Espai:

Utilitzem un espai que garanteix una bona mobilitat interior, amb una taula per estendre el material que utilitzarem durant la sessió, aquesta serà l’aula de la televisió del centre.


Recursos humans:

Joan Fontbernat Mach (Musicoterapeuta, Universitat Ramon Llull)Lídia Horcas i Irene Garcia (Educadores del Centre Riudeperes)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.