INTERVENCIÓ: 1a TROBADA ESPORTIVA CAPACITATS EL PROPER DISSABTE 5 D'ABRIL A BANYOLES

1a TROBADA ESPORTIVA CAPACITATS EL PROPER DISSABTE 5 D'ABRIL A BANYOLES

1a TROBADA ESPORTIVA CAPACITATS EL PROPER DISSABTE 5 D'ABRIL A BANYOLES
 El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, amb el suport de la taula d’entitats i famílies de persones amb discapacitat intel·lectual, commemoraran el Dia Mundial de l’Activitat Física, organitzant la 1a “Trobada Esportiva Capacitats”, una matinal multiesportiva adreçada a les persones amb discapacitat intel·lectual.

La trobada Esportiva Capacitats, consisteix en una matinal amb un format participatiu i multiesportiu, adreçada a nens/es, joves i adults amb discapacitat intel·lectual i pretén ser un punt de trobada entre persones d’aquest col·lectiu, professionals del sector i famílies. L’objectiu principal de la jornada és compartir experiències, sensacions i apropar l’activitat física a les persones amb discapacitat.  
La Trobada constarà de dos circuits d’activitats, HIMÀLAIA I PIRINEUS, essent aquest primer, el circuit recomanat per aquells esportistes amb major grau d’autonomia i habilitat motriu.
Tant el circuit HIMÀLAIA com el circuit PIRINEUS, estan format per 6 activitats diferents, el Cros, el Korfball,  els jocs tradicionals i populars, un circuit d’habilitat, activitats amb raqueta i partides de bitlles catalanes, però la diferència entre uns i altres, serà la intensitat i el grau de dificultat que s’aplicarà a cada activitat.
Les activitats que han estat dissenyades pel Consell Esportiu, seran dinamitzades per tècnics esportius titulats amb el suport dels educadors/es de les entitats participants.
Les inscripcions prèvies finalitzaran el proper dimecres 2 d’abril, tot i que hi haurà la possibilitat d’inscriure’s el mateix dia de la jornada, sempre i quan no es superin els 90 participants.

En el següent enllaç es pot consultar tota la informació referent a la jornada així com les corresponents inscripcions.


LLIBRE: Els menuts del Pla de l'Estany

Des de MultiSignes us volen presentar un nou projecte d’edició d’un llibre que ens fa molta il·lusió “ELS MENUTS DEL PLA DE L’ESTANY”
Aquest llibre+DVD  és un recull de cinc i té dues peculiaritats que el fan especial:
D’una banda, els relats els han escrit els alumnes dels centres educatius del Pla de l’Estany (han participat en un concurs de contes especialment organitzat amb aquest fi).
De l’altra, que serà un llibre+DVD accessible per a tothom, ja que inclourà:
-          Text escrit
-          Sistema pictogràfic de comunicació (per a infants amb baixa comprensió)
-          Català signat
-          Llengua de signes catalana
-          Subtitulació
-          Veu en off

Entra a verkami http://www.verkami.com/projects/8373 , fes la teva aportació i emporta’t un exemplar del llibre

Espero que us agradi i ens ajudeu a fer-lo realitat. Us agrairem que el compartiu amb tothom que creieu que pugui estar-hi interessat.

Fem que tots els infants puguin gaudir del meravellós món dels contes.
Fins aviat!


FORMACIÓ: Dansateràpia al Bcn

El proper dissabte 10 de maig, la dansaterapeuta Belén Carrascón –Danza Creativa Terapéutica, Danza terapia Clínica, Metodología Maria Fux- i Musicoterapeuta- ens oferirà una jornada d’INTRODUCCIÓ A LA DANSATERÀPIA, amb els següents objectius principals:

- Experimentar una nova forma de reconèixer i comprendre la música mitjançant del cos. El cos és un gran oïda que dansa.
- Sensibilitzar les propietats terapèutiques (per a un/a mateix/a i per al grup) de la Dansateràpia: benestar físic, psíquic, afectiu i social.
- Escoltar el cos d'una altra manera, recuperant el seu moviment creatiu i natural.
- Ampliar les qualitats de moviment.
- Conèixer una eina per conèixer-se un mateix, l'altre i per desenvolupar l'autoestima i l’escolta del propi cos.
- Despertar la sensibilitat de cada persona cap a la quotidianitat, la natura i altres arts.
- Saber amb quin tipus de sectors de població, de discapacitats físiques o psíquiques es pot desenvolupar aquesta tècnica.
- Respectar cada persona en el seu ritme d'aprenentatge.
- Crear un clima de seguretat, respecte i afecte.

Pensem que és una molt bona oportunitat d’apropar-nos al món de la dansateràpia; de complementar la formació MBMt; de deixàr-nos sorprendre pel propi cos; d’enfonsar-se en el mar d’emocions; i perquè no, seguir creixent com a terapeutas i persones.

INTRODUCCIÓ A LA DANSATERÀPIA
Dissabte, 10 de maig de 2014
Horari: de 10 a 14 i de 16 a 20 hores
Lloc: Centre Benenzon Catalunya, c. de Concepción Arenal, 29, local, Barcelona
Places limitades: Mínim 5 participants.
Preu:  60

Si és del vostre interès, podeu inscriure-us on-line amb el formulari del CBC tot indicant Dansateràpia a la casella Seminari en Cap de Setmana: (títol):, i si us cal més informació no dubteu en demanar-nos-la clicantaquí.

Tot desitjant que trobeu aquesta proposta interessant, us saludem atentament,

Centre Benenzon Catalunya
Magisters: Mònica Muñoz, Antoni Aceves i Diego Orta

FORMACIÓ: Àgora de musicoterapeutes a Bcn

ÀGORA DE MUSICOTERAPEUTES - 5 d'abril BCN
Musicoteràpia avui: oportunitats i reptes.

El obstacles ens indiquen els reptes que ens proposa el  moment actual. Per contra, cada present ens ofereix també unes oportunitats que val la pena aprofitar. Podem detectar quines són les oportunitats i els reptes de la nostra professió, avui?
Les Àgores de Musicoterapeutes són reunions per a l'intercanvi d'experiències en l'àmbit de la musicoteràpia. En aquesta sessió, a Barcelona, debatrem les oportunitats i els reptes que el moment actual ofereix a la musicoteràpia. Obriran el debat les intervencions de:
- Esther Subirà. Musicoterapeuta en l'ambit de la Salut Mental.
- Riccardo Parenti. Musicoterapeuta en l'àmbit de Hospitalari.
- Josep M. Aragay. Musicoterapeuta en l'àmbit Comunitari.
Dia: dissabte 5 d'abril de 11 a 13h.
Lloc: seu de l'ACMT, Carrer Erasme de Janer, 8 de Barcelona. Metro: Sant Antoni
- ENTRADA LLIURE - 

FORMACIÓ: V Congrés Nacional de Musicoteràpia

V Congrés Nacional de Musicoteràpia d'Espanya que tindrà lloc a Barcelona els dies 17 , 18 i 19 d'octubre de 2014 i que està organitzat per l'Associació Catalana de Musicoteràpia .

El lema d' aquest proper Congrés Nacional 2014 és " orquestrant la Musicoteràpia : Identitat , Cohesió i Integració " i la seu del mateix serà l'Escola Superior de Música de Catalunya ( ESMUC ) .

L'objectiu és potenciar i obrir una via cap a la cohesió professional en els diferents àmbits on treballen els professionals de la musicoteràpia per facilitar el reconeixement i integració d'aquesta professió en la societat potenciant el treball interdisciplinari així com la creació de xarxes entre professionals .


Amb aquesta finalitat , els participants en aquest congrés podran escollir
un o diversos dels àmbits on treballen actualment els professionals de la musicoteràpia : metge - hospitalari i sociosanitari , educació i comunitari . Tindran l'oportunitat nitat d'aprofundir i ampliar coneixements amb experts dels diferents àmbits a través de comunicacions , tallers i taules rodones . I proposar elaborar uns protocols consensuats i cohesionats d'actuacions , recollir documents sobre les metodologies més adequades en cada àmbit per a formalitzar i consolidar la pràctica professional .

Es podran enviar propostes de comunicacions i tallers fins al 30 abril 2014


Poden obtenir informació actualitzada del congrés a través del web www.geyseco.es/musicoteràpia

FORMACIÓ: Cap de Setmana de Veu a la Plana

La Maria Josep Besson i la Maria Eugènia Domènec ens han fet arribar aquesta informació que us pot interessar: 
Cap de setmana de veu a La Plana! 10  i 11 de maig de 2014

Amb el ressò encara del darrer taller a Cerdanyola, ens plau anunciar-vos la propera data en la qual, de bell nou, podrem retrobar-nos i tornar a gaudir tant de les nostres veus com del nostre talent.

Un cop l'any, els tallers de veu i expressió fan la maleta i es converteixen en estades de cap de setmana en un lloc singular i especial, que ens convida a afluixar tensions i a gaudir d'un meravellós entorn natural: la casa pairal de La Plana, al terme municipal de St. Joan d'Oló, al Bages. 

Per aquesta 9a edició del CURS DE VEU a La Plana, us proposem, un cap de setmana de veu  actiu i ple d'energia, amb moments de pau, escolta i interiorització.
Serà un espai obert i dinàmic orientat a totes aquelles persones que vulguin millorar l'emissió de la seva veu a través de l'escolta, la consciència, el moviment i l'expressió.


Tant si coneixeu els nostres tallers com no, es una bona oportunitat per aprofundir en el treball de la veu i gaudir del cant sigui quin sigui el vostre nivell. 
Us hi esperem a tots i a totes!

Esperem que us animeu i vulgueu participar-hi!!

Us adjunto en un fitxer la informació.
Per qualsevol dubte podeu trucar-me al 937216211/669714995 mariajosepbesson@hotmail.com
La inscripció finalitza el dia 7 d'abril.

DOCUMENTAL: Poca Vergonya

La Federació Catalana d'Autisme i Asperger, la Facultat de Psicologia, Ciències de l?Educació i l?Esport Blanquerna-URL i la Federació de teatre, us conviden a la projecció del documental "Poca Vergonya".

"Poca Vergonya" es un documental que reflecteix el proces d'assaig i
d'interpretacio d'una obra teatral protagonitzada per nois i noies amb autisme (residents a  Mas Casadevall), dins del projecte "Escenaris Especials", dirigit per Caudia Cedo.
Aquest projecte utilitza el teatre com eina d?intervenció psicològica. Es va estrenar  a  l'Auditori de Banyoles ara fa un any,i a Barcelona a la Filmoteca, amb un exit notable. El públic va mostrar la seva admiració per la tasca portada a terme per Escenaris Especials i pel treball dels actors.

La idea del documental és la de mostrar el camí que fan persones amb trastorn de l'espectre autista fins arribar a pujar a l'escenari i actuar davant del públic, donant valor i visibilitat a l?esforç que fan cada any els alumnes d'Escenaris Especials,  les seves famílies i els professionals que envolten el projecte. Dirigeix el documental
Gerard Olive,  que ha aconseguit transmetre amb gran fidelitat i delicadesa la filosofia d'Escenaris Especials.

Després de la projecció hi haurà un col?loqui en el que participaran el Sr. Fermi Manchado, director tecnic de Mas Casadevall i la Sra. Claudia Cedo, directora d'Escenaris Especials.

Per assistir CAL REGISTRAR-SE  a : http://bit.ly/1fFQWZI