TALLERS: A l'Espai d'Expressió i Teràpia

Musicoteràpia Autorealitzadora ® (MTA) és un sistema que aplica lesqualitats terapèutiques de la música per millorar les capacitats creatives,expressives i de comunicació de les persones. És un mètode actiu i creatiu deteràpia a través de la música.La Musicoteràpia Autorealitzadora ® (MTA) proporciona una sèrie deeines i recursos per afrontar l'estrès, facilitant un espai seguron es poden manifestar i elaborar els conflictes, trobar el suport delgrup i descobrir i afirmar les pròpies potencialitats, en un clima de confiançai afecte. Per mitjà de l'expressió i improvisació rítmica, melòdica i harmònicas'equilibren els diferents aspectes de l'ésser humà, es relaxen les tensions, escalma l'angoixa i s'incrementa el sentiment de realització personal.
A través de l'MTA es pot obtenir un alt grau de satisfacció i gaudi, elsquals actuen com a compensació a les frustracions, proporcionant unasensació de plenitud i alegria que transforma l'estat energètic i anímic dela persona. La música provoca canvis molt positius en el nivell físic, emocionali mental, que contribueixen a disminuir el grau de fatiga i d'estrès al qualestem sotmesos la majoria de nosaltres, i molt especialment elsprofessionals assistencials.
El Taller de MTA és pràctic i vivencial. En ell es posen en pràcticaactivitats basades en la creació musical, a partir de l'experimentació delritme, el moviment, el cant i la improvisació vocal i instrumental, i esaprenen recursos i tècniques per a manejar i prevenir l'estrès personal i professional.
Conxa Trallero Flix, creadora del mètode Musicoteràpia Autorealitzadora ®, ésDoctora en Ciències de l'Educació, Musicoterapeuta, Titulada Superior pelConservatori de Música de Barcelona i Professora titular de la Universitat deBarcelona, ​​del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical i Corporal.Des de 1990 condueix grups de musicoteràpia per al creixement personal i perla superació de diversos problemes emocionals, entre els quals destaquen laansietat i l'estrès.És autora dels llibres "El despertar de l'ésser harmònic. Musicoteràpiaautorealitzadora ", de Publicacions de l'Abadia de Montserrat i coautora de"Cures musicals per a cuidadors. Musicoteràpia Autorealitzadora per alestrès assistencial ", de Desclée de Brouwer.

Data: dissabte 18 febrer 2012 Lloc de realització: ESSER, Espai d'Expressió i teràpia. C /. Vistalegre 3, segon pis. SANTA COLOMA DE GRAMENET (Barcelona). Metro L1 i L9. http://esserespai.blogspot.com
Horari: de 10 a 14h i de 16 a 20h.
Preu: 80 €.
Inscripció i informacions: mta@musicoterapia-autorrealizadora.net Mòbil 610.387.619. Observacions: Les places són limitades. Cal portar roba còmoda, uns mitjons, una estoreta o manta per estirar-se i un coixí per seure al sòl. També, si es vol, pot portar-se algun instrument propi de percussió.

_________________________________________________________________________________

Curs "Musicoteràpia Autorealitzadora PER AL DESENVOLUPAMENT PERSONAL".
Nou grup de Self-Experience, tots els dijous des de l'1 de març fins el 14 de juny
Més informació a mta@musicoterapia-autorrealizadora.net

FORMACIÓ: Música Prenatal


Serán benvidas mulleres embarazadas, ou que estean pensando en quedarse embarazadas, as súas parellas, persoas relacionadas co ámbito profesional da maternidade ou que simplemente sintan interés por esta temática en concreto.Esta Charla/Obradoiro (Galícia) é gratuita con aportación libre ou donativo para a asociación. Prazas Limitadas. Se queres inscribirte neste obradoiro envía un e-mail a asociacionanamcara@gmail.com ou chama a un destes números: 619 39 11 60 /661 280 770 Este encontro será unha boa ocasión para achegarnos a etapa prenatal dende unha perspectiva diferente.

FORMACIÓ: Taller de Percussió Corporal

Taller basat en el Mètode SSM: La percussió corporal com a eina pedagògica i terapèutica.
Aproximació al mètode SSM que utilitza la percussió corporal com a eix didàctic per tal d'assolir objectius musicals i extramusicals en diferents entorns educatius o terapèutics.
La presentació d'aquesta metodologia serà eminentment pràctica, sempre fonamentada en la corresponent justificació teòrica.

Professor: Santi Serratosa López, Músic, bateria, compositor i musicoterapeuta.
Graduat en música moderna per L'Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu l'any 1999. Va continuar els seus estudis superiors, com a bateria, al Drummers Collective de Nova York, l'any 2001. Màster en Músicoteràpia per l’UPF (2011).
Actualment en actiu com a músic professional i professor de bateria, combina la seva professió amb la musicoteràpia i la percussió corporal.

Dates i horaris:
Dissabte 17-03-2012 De 10h a 14h De 16h a 20h
Diumenge 17-03-2012 De 10h a 14h
* Les sessions seran fonamentalment pràctiques i vivencials. També s’oferirà una base teòrica per tal d’emmarcar la feina feta.
** Els qui arribin dissabte matí: haurieu d’arribar entre 8.30 i 9.30 per tal de poder formalitzar la inscripció, fer el pagament, instal.larvos, i poder començar el taller puntualment a les 10.

Lloc i condicions:
Localitat: St. Joan de Fàbregues – Rupit
Com arribar-hi: S’ha d’arribar a través de Rupit. Un cop a l’entrada del poble de Rupit trobareu un pàrquing al final del qual hi ha un pont (a la dreta). Passeu pel pont i, seguint el mateix carrer,
que es converteix en un camí que surt del poble, arribareu a St. Joan de Fàbregues.
El curs està obert a tothom, professionals o no i el nombre màxim de places serà de 20 persones (que s’assignaran per rigurós ordre d’inscripció).

Preu i inscripció:
El preu del curs és de 120 €.
El preu inclou el curs i l’estada (pensió complerta dissabte, és a
dir, dinar, sopar i dormir, i esmorzar i dinar de diumenge). Qui vulgui
pot arribar el divendres a sopar i dormir, abonant 20 E.

Forma d’inscripció: per correu electrònic mitjançant l’adreça: rsalvans33@yahoo.es
S’ha de fer constar el nom, la professió i formació de la persona que s’inscriu i una adreça de correu electrònic i un telèfon on podervos localitzar i contestar.
Rebreu la confirmació de la inscripció per correu electrònic a l’adreça indicada. El pagament es farà al mateix moment d’arribar a St. Joan (el divendres nit o dissabte matí).