Sessions de Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia a Banyoles, curs 2011-2012

Dirigit a persones amb discapacitat intel•lectual i a les seves famílies

Professionals: Jordi Matamala, educador social, Joan Fontbernat, mestre d'educació musical, musicoterapeuta i Màster en Educació en la Diversitat i Pedagogia Terapèutica i Mariona Angelats, mestra d’educació especial i Màster en Dansa Moviment Teràpia.
Horari: dissabtes, de 9 h a 12 h
Període: del 8 d’octubre al 2 de juny
Preu: adults, 50 € trimestrals, i infants, 9 € la sessió
Inscripcions:

Inscripció mínima i màxima.

de 1 al 12 de setembre pels usuaris del curs 2010-2011

del 13 al 25 de setembre per a nous usuaris.

Enviar un email a: musicoterapia.girona@gmail.com o trucant al 620427139

Dirigit a infants i a adults, aquest curs es desenvoluparà aplicant alternativament dues disciplines: Musicoteràpia (MT) i Dansa moviment teràpia (DMT). Les sessions de MT amb infants són l'excusa perquè els participants s'ho passin bé treballant amb la música objectius com facilitar i potenciar la comunicació, la concentració, la memòria, les habilitats socials... Amb adults, formaran una banda musical i versionaran els temes que més els agradin i convidaran a músics i grups musicals a tocar amb ells. Per altra banda, la DMT permetrà gaudir i treballar per afavorir el benestar personal i emocional dels participants, tot expressant sentiments i exterioritzant emocions, sensacions, alegries, pors o angoixes sense necessitat d’un llenguatge concret.


Coorganitzat per: Sòpuls i l'Ateneu CMEM

Minuts de Musicoteràpia

El proper dimecres 13 de Juliol Minuts de Musicoteràpia estan preparant una festa per presentar-vos un parell de projectes en que la musicoteràpia intervé com a element afavoridor d’ una millor qualitat de vida.

Mitjançant aquest parell de projectes tres musicoterapeutes volen fer de la música una eina útil per persones que es troben en situació de sense sostre o a l’ altre projecte, es troben hospitalitzades.

En ambdós casos la música pot ser més que un element lúdic o amenitzant. Convençuts de que el recurs és efectiu en la millora de la vida de les persones us oferim l’ oportunitat d’ ajudar comprant una entrada per una festa en la que les breus presentacions aniran acompanyades de l’ element fonamental: la música.

A aquesta pàgina hi trobareu tota la informació relacionada amb l’ esdeveniment. Qui hi participa, en que consisitira la festa, quins son els musicoterapeutes que hi presenten els seus projectes i el més important: com ens podeu ajudar.

La musicoteràpia és una professió en expansió i els qui la practiquen necessiten el recolzament de persones que confien en la utilitat de la música més enllà d’ entretenir o facilitar la desconexió de la realitat. L’ objectiu dels “minuts de musicoteràpia” és precisament el de connectar amb la realitat, veure que hi pot aportar la música i facilitar l’ establiment de projectes per anar fent camí.

Aprofitant que és Juliol, estiu i que vé força de gust sortir una estona a escoltar bona música i solidaritzar-se amb una bona iniciativa us esperem el proper 13 de Juliol a les 21:30 a la Sala Luz de Gas ( Muntaner 246 Barcelona).