ACTUALITAT: Presentació Llibre, Jordi A. Jauset

Presentació del llibre "Terapia de Sonido: ¿Ciencia o dogma?” que tindrà lloc el proper dia 6 de maig, 19.30h, en el centre ANTAR (Provenza, 240, Barcelona).

Dia 14 d'abril, 20.00h. FUNDACIÓ CASA DEL TIBET. Presentació oficial Ed Luciérnaga. Hi intervindran el Venerable Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet i Pedro Palao Pons, escriptor i periodista. C / Rosselló 181, BARCELONA.

Dia 4 de Maig, 19:30. EKKE. Alcalde Rovira Roure 41, LLEIDA.

Dia 6 de maig, 19.30h. ANTAR. C / Provença 240, BARCELONA.

Dia 11 de maig, 20.00h. Escoles Universitàries Gimbernat. Avda de la Generalitat 202-206. SANT CUGAT DEL VALLES.

Dia 18 de maig, 19.30h. EL CORTE ANGLÈS. Rambla del President Lluís Companys, 7. TARRAGONA.

SEMINARI: "PRINCIPIS FÍSICS BÀSICS DEL SO" Dirigit a tots els professionals de la salut i terapeutes que utilitzen el so com a eina sanadora i que desitgin un millor coneixement dels seus principis físics. Dates previstes: a triar entre el 16 de juliol i el 23 de juliol. A partir del mes de setembre es programaran més cursos. Objectiu: obtenir un coneixement físic del so per a la correcta aplicació en les pràctiques terapèutiques.
Programa:
- El so i els seus paràmetres físics (freqüència, període, harmònics, parcials)
- La percepció del so: el sistema auditiu i el cervell. Limitacions.
- Representació visual del so: l'espectre sonor i els sonogrames. Anàlisi en dues i tres dimensions. - Exemples i interpretació d'espectres sonors: bols de cristall de quars, bols tibetans, diapasons terapèutics, paisatges sonors, la veu, ...
- Curiositats:
o So analògic i digital
o Ones de llum i de so
o Vibracions no audibles

Grup: limitat a 10 assistents.
Horari: 09:30 - 14h AMPLIACIÓ OPCIONAL: "Pràctiques d'enregistrament i obtenció d'espectres de so".
Dates i horari: 16 de juliol i / o 23 de juliol, de 16.00-18.00
Grup: mínim de 5 assistents. És imprescindible que els assistents disposin d'un ordinador portàtil i el programari adequat.

Professor: Jordi A. Jauset. Professor i investigador de la Universitat Ramon Llull. Doctor en comunicació, enginyer i músic. Autor de "Música i neurociència: la musicoteràpia" (UOC, 2008), "La musicoteràpia" (UOC, 2009), "So, música i espiritualitat" (Gaia, 2010) i "Teràpia de so: ciència o dogma?" (Luciérnaga, 2011).

MUSICOTERÀPIA AL... Pacífic Oest

Bé, tornem a la secció de Vídeos que ha realitzat la WFMT que parlen de musicoteràpia a reu del món.



FORMACIÓ: Instituto MAP, curs d'estiu.


En aquesta vintè cinquena edició de l'Escola de Estiu, l'Institut Música Art i Procés es proposa revisar aquests anys de vivències i creixement tant en la pràctica clínica i educativa, com en la formació de professionals i en el enfortiment de la investigació.

Compartirem reflexions, experiències i continguts temàtics al voltant del que ha estat el nostre treball de aquests 25 anys: la Música i l'Art en educació i teràpia. En aquesta ocasió plantegem endinsar-nos en aplicacions i vivències que ens facin sentir i utilitzar la música des del cos, el ritme i la veu als instruments. A més aprofundirem en el treball musicoterapèutic en diferents àmbits i poblacions, amb tallers dirigits per reconeguts especialistes que mostraran l'ús de diferents tècniques i models de treball. En aquests 25 anys hem afavorit espais de exposició, reflexió i debat entre professionals, estudiants i interessats en aquest camp d'intervenció que és la Musicoteràpia, combinats amb trobades lúdiques de comunicació, de relació i intercanvi. Un any més us convidem a participar en aquest esdeveniment i construir entre tots un diàleg compartit i obert entre el passat, present i futur d'aquesta creixent, motivadora i creativa disciplina.

FORMACIÓ: Taula de treball oberta: Supervisió des de l'ACMT

TAULA DE TREBALL OBERTA : SUPERVISIÓ DES DE L’ACMT
Dissabte16 de Abril de 17 a 19:30

C/ Urgell 239 1º 6º, Barcelona.


L’Associació Catalana de Musicoterapia us convida a la Taula Rodona oberta per a tractar de la SUPERVISIÓ EN MUSICOTERAPIA tal i com es va informar a les II Jornades de Musicoteràpia de Catalunya. L’objectiu es tenir una trobada els professionals de la Musicoteràpia interessats en millorar la qualitat de la nostra feina i donar l’oportunitat, a tothom, de participar en com projectar i implantar la Supervisió de la MT a Catalunya.

Esperem comptar amb aquelles persones responsables de la formació en Musicoterapia a Catalunya i poder compartir les seves opinions amb altres professionals de la MT en actiu que probablement siguin futurs usuaris d’aquest servei.

Aquesta trobada és de treball i col·laboració entre tots els assistents.el dissabte.

A la Taula comptarem amb: Marta Caselles Nuria Escudé Coxa Trallero Pau Gimeno Antoni Aceves.

Moderarà Isabel Agudo (presidenta de l’Associació Catalana de Musicoterapia) qui ens recordarà els requisits de supervisió a Europa.

Encetaran el debat amb l’objectiu de centrar el tema i arribar al consens sobre els conceptes que permetin oferir aquest servei des de l’Associació.

Tothom podrà intervenir i dir el que pensa, el consens s'ha de cercar i crear entre tots els a socis de l'ACMT assistents.


Temes de la Supervisió sobre els que caldria opinar: * Concepte de Supervisió. * Objectius de la Supervisió * Requisits per Supervisar a Europa. * Requisits de la presentació d’una tasca a Supervisar. * Com presentar una tasca a Supervisar * Tipus de Supervisió * Possibles Supervisors segons Models i/o àmbits d´aplicació. * Iniciar la creació del Grups de Supervisió des de l'ACMT. * Nombre de Supervisors presents en una Supervisió * Elecció dels Supervisors per part de la persona que supervisa. * Preus de les Supervisions * Pagament als Supervisors


Important: Cal confirmar assistència abans del 11/04/2011. Sense més quedem a la seva disposició per aclarir qualsevol dubte. Atentament, ACMT

INTERVENCIÓ: Tallers de Dansa Moviment Teràpia a l'Escola Silvestre Santaló


A l'Escola Silvestre Santaló de Salt s'ha iniciat a l'aula de música un mini taller de Dansa i moviment a càrrec de la Dansa Moviment Terapeuta Mariona Angelats.

Un taller conduït magistralment amb l'objectiu que les mares i els mestres que hi van assistir poguessin deixar de banda, per una estona, les preocupacions de casa i la feina per dedicar-se una tarda a sí mateixos. Hem deixat de banda els prejudicis i ens hem alliberat de tot jugant amb globus, amb pilotes, amb ventalls, amb robes…això sí, sense parar de riure! També treballem la confiança en els altres i el coneixement del propi cos. Una experiència diferent, única, enriquidora i relaxant. Simplement, un regal.

FORMACIÓ: FELDENKRAIS, Música i Musicoteràpia

CLUB SECTORIAL DE MUSICOTERÀPIA D´AAA DE L´IDEC


Philipp Unseld presentarà, en una sessió més pràctica que teòrica, les relacions que existeixen entre Feldenkrais, Consciència corporal, Música, Moviment i els possibles vincles amb la Musicoteràpia. La Música és respiració, ritme i moviment, i aquests són elements indissociables del Mètode Feldenkrais. Els músics podran experimentar interpretant el seu instrument tot iniciant-se en els principis de Feldenkrais. Els qui no portin instrument podran experimentar amb la veu, o simplement amb les parts del cos. Philipp Unseld: Professor del Mètode Feldenkrais des de 1998 acreditat i certificat per la International Feldenkrais Federation. És Assistant- Trainer des de 2008 certificat pel European Training Acreditation Board. Des de 2006 és Director de programa de las Formaciones Internacionales de Profesionales Acreditadas del Método Feldenkrais en Barcelona, España. A més a més té estudis de composició, piano i bandoneó. Més informació a:



Divendres 8 Abril 18.30 hores

Sala Polivalent de l´Edifici Tanger del Campus Ca l´Aranyó C/ Tànger, 122-140, Barcelona



Els participants hauran de portar roba còmoda.